BORINS FISKEBLOGG

BORINS FISKEBLOGG

Om min Fiskeblogg

Här kan du som är intresserad av Sportfiske följa mig och mina fiskevänner på olika fiske-äventyr! Allt från mindre åar, älvar, tjärnar, sjöar och till havsfiskevatten.
När jag fiskar kan det bli olika metoder som Spinn-, Jerk-, Vertikal-, Trolling-, Mete-, Pimpel-, Havs- eller Flugfiske som jag håller lite högre än övriga!
På min hemsida Borins-Sportfiske hittar du mer information om mitt fiske och mina olika fiskevatten som jag har provat på. Under Fiskebilder I & Fiskebilder II hittar du bilder från mina fiskeäventyr.
Här är en länk till min "gamla Fiskeblogg" >>

Pimpelfiske i Ysen, Enånger

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2015-12-30 22:13:38

När vi varje jul/nyårsperiod åker hem till familjegården i Svedja, Enånger brukar jag försöka komma iväg på ett fiskeäventyr. Årets tripp blev till Ysen som ligger vid Larsbo som innehåller inplanterad fisk som Regnbåge och någon Öring men du kan också få abborre och mört här.

Thomas följde också med och vi åkte vid gryningen för att komma på plats när det blir ljust.

Väl ute på isen provade vi tjockleken några gånger när vi gick tvärs över den och den är bra, ligger mellan 10-15 cm tjock!

Thomas provade på kikpimpel sättet och såg ganska bra i vattnet men det var bara abborrar som kom fram och tog hans maggots mäskade krok.

När vi kom fram på andra sidan gjorde vi hål ganska nära land på en grundare del och efter bara några minuter får jag en mindre regnbåge runt 30-35 cm lång. Jag krokade loss den snabbt och den fick simma iväg igen för att växa på sig.

Men sedan blev ädelfiskarna frånvarande under hela dagen men abborren ville ha våra maggots både vid grundare delar och djupare del av sjön.

Men en underbar dag fick vi på denna spegelblanka is och ett fiskeäventyr rikare!  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.