BORINS FISKEBLOGG

BORINS FISKEBLOGG

Om min Fiskeblogg

Här kan du som är intresserad av Sportfiske följa mig och mina fiskevänner på olika fiske-äventyr! Allt från mindre åar, älvar, tjärnar, sjöar och till havsfiskevatten.
När jag fiskar kan det bli olika metoder som Spinn-, Jerk-, Vertikal-, Trolling-, Mete-, Pimpel-, Havs- eller Flugfiske som jag håller lite högre än övriga!
På min hemsida Borins-Sportfiske hittar du mer information om mitt fiske och mina olika fiskevatten som jag har provat på. Under Fiskebilder I & Fiskebilder II hittar du bilder från mina fiskeäventyr.
Här är en länk till min "gamla Fiskeblogg" >>

Flytringsfiske i Sörämten!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2015-04-07 07:55:46
2015-04-05

Premiären avklarad med flugspöt och det blev med flytring i Sörämten, Villingsberg. När vi kom fram var det minus 6 grader i luften och en tunn ishinna hade lagt sig över nästan hela sjön. Men fiska skall vi och det blir varmare ju längre dagen går för det är ändå soligt idag. Isen försvann mer och mer under dagen vilket underlättade för oss.
Efter en kort stund får Micke en Röding som tar djupt och då hoppas vi alla på att dom är på hugget idag. Vi fortsätter med vårt flugfiske över ett större område utan att något, bara mindre stötar mot flugan.

Men mitt på dagen efter vår fikapaus får Anton en väldigt fin Öring efter bortre landsidan som kämpade starkt emot och gav honom en rejäl drillning!
Strax efteråt får Figge en också och Anton sin andra på samma ställe. Klart är att Öringen som är mest aktiv idag och den finns efter land men går efter botten.
Jag hade sökt mig ner i viken längst bort från vägen sett och fiskade av efter iskanten. Blåsten tilltog av och till vilket gjorde att vi fick paddla hela tiden för att inte blåsa iväg. Men efter ett tag högg det till i min lina också och en kämpa stark Öringen hade klivit på men efter en kort kamp vann jag striden.
Öring på 1,47kg

Sedan fick inga fler men några var på våra flugor och nafsade utan att hugga ordentligt, utom en sm tog flugan för Figge.
Men en trevlig fiskedag har vi återigen fått med fiske vännerna!

Se fler bilder här >>

  • Kommentarer(0)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post38