BORINS FISKEBLOGG

BORINS FISKEBLOGG

Om min Fiskeblogg

Här kan du som är intresserad av Sportfiske följa mig och mina fiskevänner på olika fiske-äventyr! Allt från mindre åar, älvar, tjärnar, sjöar och till havsfiskevatten.
När jag fiskar kan det bli olika metoder som Spinn-, Jerk-, Vertikal-, Trolling-, Mete-, Pimpel-, Havs- eller Flugfiske som jag håller lite högre än övriga!
På min hemsida Borins-Sportfiske hittar du mer information om mitt fiske och mina olika fiskevatten som jag har provat på. Under Fiskebilder I & Fiskebilder II hittar du bilder från mina fiskeäventyr.
Här är en länk till min "gamla Fiskeblogg" >>

Skotertur & Rödings pimpelfiske i Överuman!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2015-02-16 20:07:04

Överuman, Hemavan 2015-02-14.

Sol, vindstilla och massor av snö med minus nio grader ger oss dom bästa förutsättningarna för en trevlig dag. Vi åkte iväg på snöskotrarna vid morgon timmarna men med några felkörningar efter skoterlederna var vi framme mitt på dagen efter en tur på 35 kilometer.

En fantastisk natur med snövita fjäll runt omkring oss gav oss en storslagen inramning när vi anlände Överuman för vårt pimpelfiske. Sjön är den översta regleringsmagasinet för Umeälvens kraftverk och har en storlek på 8 500 hektar med ett maxdjup på 78 meter och ett medeldjup på 20 meter.

Sjöns storlek och ett okänt vatten för oss gjorde att vi körde på det säkra korten fiskade nära land och en ö som vi hade fått tips om. Vi kände några småpetningar på blänkena men ingen ville riktigt hugga.

Men vi fick i alla fall en mycket trevlig dag och rolig skoteråkning med partier med öppet vatten som vi måste passera på hemvägen vilket höjde spänningen en aning.

Tack för äventyret, Michael, Samuel, Lars & Simon!

Göran Borin  • Kommentarer(0)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post37