BORINS FISKEBLOGG

BORINS FISKEBLOGG

Om min Fiskeblogg

Här kan du som är intresserad av Sportfiske följa mig och mina fiskevänner på olika fiske-äventyr! Allt från mindre åar, älvar, tjärnar, sjöar och till havsfiskevatten.
När jag fiskar kan det bli olika metoder som Spinn-, Jerk-, Vertikal-, Trolling-, Mete-, Pimpel-, Havs- eller Flugfiske som jag håller lite högre än övriga!
På min hemsida Borins-Sportfiske hittar du mer information om mitt fiske och mina olika fiskevatten som jag har provat på. Under Fiskebilder I & Fiskebilder II hittar du bilder från mina fiskeäventyr.
Här är en länk till min "gamla Fiskeblogg" >>

Pimpel premiären på Röding!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2014-12-27 15:28:28

Och vilken Premiär det Blev...

Äntligen är isen så pass tjock så man kan ut och pimpla i våra breddgrader! Resan gick till Kilsbergens Sportfiske område och Lobergstjärn, Karlsdal.

Jag kommer fram strax efter åtta-tiden och det börjar ljusna med minus 17 grader men mer eller mindre vindstilla. Börjar vid land nedanför parkeringen men inget liv, likaså i mitten av tjärnen.

Fast det kylslagna vädret men med vackert solsken kom det många sportfiskare ut på isen denna dag!

Gick över på andra sidan och han bara få ner blänket med maggotten på så var det beröring. Sedan drar det lite till i linan och jag gör ett litet mothugg och upp kommer en Röding utan motstånd. Får en till lite större direkt efter och den ger mer motstånd.

Nu har dom andra kommit (Anton, Fredrik, Micke & Linus) och dom sätter sig nedan för parkeringen och genast får dom några rödingar. Micke har så långt inte sett eller känt något men när han lyfte upp betet i hålet såg han en Röding av större modell vända. Snabbt ned med betet igen och Rödingen återkom och tog betet direkt och vände mot botten. Efter en kamp och ner med armen i hålet lyckades han få upp den stora rödingen som vägde hela 3,58 kilo.

Jag gick över till dom och då passade jag på att fika lite så man orkar med lite till. Provade några hål vid dom med en hel del beröringar på betet så jag fortsatte utåt.

När jag hade kommit en bit ut mot mitten så var det likadant här, när jag firade ner betet så kom några rödingar blixtsnabbt och petade till maggots kroken men utan att hugga ordentligt.

Det lugnade ner sig lite i detta hål och jag sänkte blänket dryga metern och stod och småpratade med dom andra när jag kände att det sög till i linan. Men det stannade till och fisken vände snällt mot hålet. Och då ser jag en riktigt fin röding som vänder vid hålet och störtdyker mot botten. Efter några rusningar och med hjälp av Micke som har tagit min lilla huggkrok till hjälp får vi upp den. En fin Röding på 2,36 kilo vilket är mitt pers på Röding.

Vilken underbar dag vi fick uppleva, härligt väder och ett strålande pimpelfiske med sina vänner. Kan det bli bättre?

Göran Borin


Se fler bilder på Fiskeäventyret >>
  • Kommentarer(2)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post34