BORINS FISKEBLOGG

BORINS FISKEBLOGG

Om min Fiskeblogg

Här kan du som är intresserad av Sportfiske följa mig och mina fiskevänner på olika fiske-äventyr! Allt från mindre åar, älvar, tjärnar, sjöar och till havsfiskevatten.
När jag fiskar kan det bli olika metoder som Spinn-, Jerk-, Vertikal-, Trolling-, Mete-, Pimpel-, Havs- eller Flugfiske som jag håller lite högre än övriga!
På min hemsida Borins-Sportfiske hittar du mer information om mitt fiske och mina olika fiskevatten som jag har provat på. Under Fiskebilder I & Fiskebilder II hittar du bilder från mina fiskeäventyr.
Här är en länk till min "gamla Fiskeblogg" >>

Flugfiske i Mjusen, Örtjärn m.m

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2014-11-01 17:19:16

Eftersom fisket igår var så bra åkte jag ut idag också och med inriktning på flugfiske. Första stopp blev Mjusen och vintervädret var påfallande här uppe med snöblandat nederbörd.

Efter några kast fick jag ett hugg och en livlig Regnbåge på knapp kilot blev resultatet och det var även min första fisk i Mjusen. Jämför man denna Regnbåge mot dom i Ysen är den mörkare i färgen!

Nästa anhalt på min fisketripp blev Örtjärn och där var det blåsigare och ännu mer snöblandat i luften. Här blev det inte ens ett napp bara blöt i kläderna av blötsnön.

På vägen tillbaks stannade jag vid stora vindskyddet i Ysen där vi var igår. Började med att ta en kopp kaffe och några mackor eftersom jag inte hunnit med det tidigare. Varmt kaffe var inte dumt för kroppen som började kännas lite kall och stel...

Efter några minuter högg det till i linan och ett yrväder till fisk började hoppa och leva om, men efter en härlig fight kom den upp. En riktig fin Regnbåge på knappa kilot.

Några minuter senare tappade jag en som högg väldigt nära land men det är bara att ta nya tag. Nästa kast högg det till igen lite längre ut och denna kamp vann jag och nu var den också lite större Regnbåge på ca: 1,5 kilo.

Det var tur det för nu hade det snöblandade regnet övergått till enbart regn och mer ihållande. Men jag har återigen fått en trevlig dag med en Fiskeupplevelse till att räkna in i min samling! Tack Enångers Fiskeklubb till det trevliga fiskevatten med mycket fisk i som synes!

Mvh

Göran Borin  • Kommentarer(3)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post33