BORINS FISKEBLOGG

BORINS FISKEBLOGG

Om min Fiskeblogg

Här kan du som är intresserad av Sportfiske följa mig och mina fiskevänner på olika fiske-äventyr! Allt från mindre åar, älvar, tjärnar, sjöar och till havsfiskevatten.
När jag fiskar kan det bli olika metoder som Spinn-, Jerk-, Vertikal-, Trolling-, Mete-, Pimpel-, Havs- eller Flugfiske som jag håller lite högre än övriga!
På min hemsida Borins-Sportfiske hittar du mer information om mitt fiske och mina olika fiskevatten som jag har provat på. Under Fiskebilder I & Fiskebilder II hittar du bilder från mina fiskeäventyr.
Här är en länk till min "gamla Fiskeblogg" >>

Fiske vid Ysen, Enånger!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2014-10-31 22:08:47

Tog ledigt en dag denna vecka och vi (Liselotte & jag) åkte hem till Enånger där jag är uppväxt och som min bror och jag har kvar föräldrar stället på. Liselotte och jag har nu i några år och just denna vecka åkt till Ysen för att fiska, plocka mossa och svamp.

Eftersom jag är mer intresserad av fiske så plockade jag fram ett av mina haspelsett för att prova lyckan med lite spinnfiske efter Regnbåge och Öring som sätts ut här ett antal gånger per år. Provade med en nyinköpt kustwobbler från FalkFish och fiskade av området framför mig. När jag närmade land på min vänstra sida sög det tag i linan och det började streta emot bra. Efter en livlig drillning fick jag upp en mindre regnbåge på knappa 40cm lång, men den var riktigt kämpastark.

Efter en knapp timme utan något hugg gick jag upp i skogen och frågade Liselotte om hon var sugen på att grilla och det var hon också. Hon hade också hittat bra med Trattkantareller.

Elden värmde skönt och den grillade korven smakade utsökt i den här vackra miljön vi tillbringar vår dag i.

Jag fortsatte att fiska och bytte till en Vicke wobbler som brukar fungera bra i kyligare vattentemperaturer. Vid ett långt kast ut mot sjöns djupare del men denna gång lät jag inte betet sjunka något alls utan började veva in direkt. Då kändes det som om betet studsade mot stenar men kanske var det fisk som var på, därför gjorde jag några vevstopp och plötsligt blev det tvärstopp. Jag gjorde mothugg och då blev det fart på linan och efter en kort drillning klev den av. En nytt kast på samma ställe och samma mönster utspelade sig och denna gång var det lite större motstånd och denna fick jag in i håven. En Regnbåge på ca: 1,5 kilo som verkligen kämpade starkt vilket höjer andrenalinet på oss Sportfiskare.

Någon minut senare tappade jag en till på runt kilot eftersom jag drillade den lite för snabbt och hårt.

Men vi båda har fått en underbar dag i Enångers skogarna med både Fisk, Mossa, Granris och Svamp med oss hem!  • Kommentarer(3)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post32