BORINS FISKEBLOGG

BORINS FISKEBLOGG

Om min Fiskeblogg

Här kan du som är intresserad av Sportfiske följa mig och mina fiskevänner på olika fiske-äventyr! Allt från mindre åar, älvar, tjärnar, sjöar och till havsfiskevatten.
När jag fiskar kan det bli olika metoder som Spinn-, Jerk-, Vertikal-, Trolling-, Mete-, Pimpel-, Havs- eller Flugfiske som jag håller lite högre än övriga!
På min hemsida Borins-Sportfiske hittar du mer information om mitt fiske och mina olika fiskevatten som jag har provat på. Under Fiskebilder I & Fiskebilder II hittar du bilder från mina fiskeäventyr.
Här är en länk till min "gamla Fiskeblogg" >>

Flugfiske i Laisälven!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2014-08-15 20:20:54

Björkliden-Laisälven 2014-08-10/13

Äntligen kom vi hit till Björklidens Fiskecamp igen för några dagars flugfiske. Och framför allt är det älvens fina Harrbestånd som vi gärna återkommer hit för. Det finns även fin öring också men antalet har minskat under dom senaste åren.

Björklidens Fiskecamps ägare Kjell Wallström driver denna fiskecamp efter Fiskens egna villkor, vilket har gjort flugfisket efter harr till ett av Sveriges bästa och till stor glädje för oss flugfiskare.

Naturen är också en stor del av upplevelsen här i Arjeplogs fjällen som gör att man laddar batterierna för att orka med jobbet under vintern.

Vattennivån var lägre än normalt men vattnet var väldigt varmt (18-19 grader) för Laisälvens normala nivå. Därför gick vi upp i tafsstorlek för att kunna drilla fisken hårdare så att den inte skall få mjölksyra och bli svårare att återutsätta igen.

Vädret var växlande, soligt och lugnt, regn och blåsigt, soligt och blåsigt eller regn och lugnt. Lufttemperaturen var också ovanligt varmt för årstiden.

Årets fiske var över förväntan väldigt bra med de vattenförhållande som rådde för tillfället. Dom flesta harrar vi fick tog på torrfluga vilket är det mest spännande och roligaste flugfisket.

Några av dagarna sparade vi någon av alla de godkända vi fick för att röka. Nyfångad och nyrökt harr är inte fel...

Tack för fiskeresan, min bror Ola och Tommy, tack även till Kjell för din välordnade fiskecamp som gör att man känner sig hemma!

Göran Borin

För att se mer bilder klicka här >>
  • Kommentarer(0)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post29