BORINS FISKEBLOGG

BORINS FISKEBLOGG

Om min Fiskeblogg

Här kan du som är intresserad av Sportfiske följa mig och mina fiskevänner på olika fiske-äventyr! Allt från mindre åar, älvar, tjärnar, sjöar och till havsfiskevatten.
När jag fiskar kan det bli olika metoder som Spinn-, Jerk-, Vertikal-, Trolling-, Mete-, Pimpel-, Havs- eller Flugfiske som jag håller lite högre än övriga!
På min hemsida Borins-Sportfiske hittar du mer information om mitt fiske och mina olika fiskevatten som jag har provat på. Under Fiskebilder I & Fiskebilder II hittar du bilder från mina fiskeäventyr.
Här är en länk till min "gamla Fiskeblogg" >>

Flugfiske i Karlsdal!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2014-08-04 15:39:28

Lite träning inför nästa veckas Laisälvsfiske med vandring som jag genomförde idag vid olika tjärnar i Karlsdals Fiskeområde. Dagens första etapp blev Kviddtjärn som är en rätt så stor tjärn med ett större djup på cirka 17-18 meter vilket gynnar ädelfisken i denna varma sommar. För blir vattnet för varmt i dessa Put & Take vatten mår fisken allt sämre och slutar att äta och blir stillastående!

Provade Torrfluga och olika Streamers med sjunklina i varierande djup runt tjärnen men ingen var intresserade av vad jag hade att erbjuda. Såg en del vak i mitten av tjärnen där den är som bredast.

Fortsatte till Fisklösen och flugfiske delen på gungflyn. Det hoppade en del fisk men när jag la torrflugan i närheten hoppade dom bara bredvid. Okay jag tappade en när mitt mothugg blev för sent på grund av jag höll på flytta mig samtidigt.

Bytte till Streamer modell mindre röd och efter ett tag högg det en verkligen fin Regnbåge, hela fenor och fin i kroppen.

Sista anhalten blev Bastkulltjärnen och jag började med en fikapaus för att se om några fiskar vakade där, men det var verkligen helt lugnt på den biten. Därför körde jag med Streamer och gick runt tjärnen och provade olika kastplatser men utan någon som helt känning av fisk. Det enda fiskar jag såg var några döda som låg och flöt i ytan... Tråkigt och kanske det beror på att denna tjärn är grund och vattnet är väldigt varmt här!

Mycket svett blev det under denna förmiddagspass men nyttigt och roligt fiske blev det ändå.

Med vänlig hälsning

Göran Borin

  • Kommentarer(3)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post28