BORINS FISKEBLOGG

BORINS FISKEBLOGG

Om min Fiskeblogg

Här kan du som är intresserad av Sportfiske följa mig och mina fiskevänner på olika fiske-äventyr! Allt från mindre åar, älvar, tjärnar, sjöar och till havsfiskevatten.
När jag fiskar kan det bli olika metoder som Spinn-, Jerk-, Vertikal-, Trolling-, Mete-, Pimpel-, Havs- eller Flugfiske som jag håller lite högre än övriga!
På min hemsida Borins-Sportfiske hittar du mer information om mitt fiske och mina olika fiskevatten som jag har provat på. Under Fiskebilder I & Fiskebilder II hittar du bilder från mina fiskeäventyr.
Här är en länk till min "gamla Fiskeblogg" >>

Flugfiske Karlsdal

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2019-05-21 21:41:07
2019.05.13 Karlsdal

Min förra kollega Torsten Oscarsson fick ett flugfiske set när han gick i pension för några år sedan. Och då föll det på min lott att guida honom till tekniken inom flugfisket.

Vårt mål var Karlsdals inom Kilsbergens sportfiske område. Eftersom vi åkte husbilar dit så ställde vi dom på parkeringen vid Lobergs Abborrtjärn och det passar hans sambo Monika som ville prova mete med räka.
Kvällen vi kom dit så rekade vi bara fiskevattnen för morgondagens fiske.

Torsten och jag tog cyklarna på morgon med fiskeutrustning till Fisklösen och dess flugfiskedel.
Efter trevande början så kom till slut ett hugg för Torsten och han drillade storstilat in en fin Regnbåge.
Vi fick fler under förmiddagen och vi hade riktigt spännande fiske.
Efter lunch fick några till, men kvällen var det trögare. Dom fanns där men nafsade bara i flugan utan att riktigt ta den.
En verkligen trevligt fiskeäventyr med fint väder och god mat.


  • Kommentarer(0)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post53

Premiär Flugfiske 2019!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2019-05-02 12:21:12
2019.04.19 Lobergstjärn

Årets premiär med flugfiske blev i Lobergstjärn hos Kilsbergens sportfiske och med flytring. Spänningen var på topp inför fisket eftersom Rödingen är aktiv efter isen försvunnet.
Vädret ser också lovande ut på morgonen med sol och nästan vindstilla.

Efter den första timmen hade vi fått några mindre och det kändes lite som dom var avvaktande, vi kände flera stötar på flugan med inga riktiga hugg.
Sedan fick äntligen Micke en större röding och nu ökade förhoppningarna att nu börjar aktiviteten att öka.
Efter en kortare fika på land så förflyttade vi oss på södra sidan nära land och där var det många rödingar och hugg-villiga.

Plötsligt hugg det till rejält i linan, men det kändes trögt bara, men efter ett tag kände jag att nu var det en större röding på. Efter flera rusningar mot botten fick jag upp en fin röding på 2,85Kg. Nytt pers på fluga med Röding.
Efter en mycket trevlig dag och alla fått många spännande minnen från dagens fiskeäventyr så åkte vi hem för att rensa fisk.


Med många fiskehälsningar
Göran Borin

  • Kommentarer(0)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post52

Flytringsfiske i Lobergstjärn!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2016-08-28 21:05:29
2016-08-27

Äntligen blev det flugfiske igen efter Gimån-resan och färden gick till Lobergstjärn vid Kilsbergens Sportfiske.
Väl där mötte jag Peter vid parkeringen och Tomas var redan ute på tjärnen. Lite senare kom Mikael Alvarsson och en kompis till honom så vi blev fem man som provar lyckan idag.

Vattnet var inte ljummet men tillräckligt varmt för att Rödingen bör vara djupgående och vi får se hur villig den är att bli serverad en fluga med krok i. Vinden var byig med upp emot 13-14 sek/m så att man tog med ett litet ankare skulle man nog få användning för.

Provade lite tag i mitten av tjärnen utan resultat men hörde att Tomas krokat någon fisk på den djupare delen så jag paddlade också dit. Men det var lite trög början med någon enstaka dragning i flugan.
Senare såg jag en fisk som vakade några gånger närmare land vid näckrosbladen, kanske står det några öringar där. Sagt och gjort paddlade jag dit och bytte flyga till en flicksländenymf. Jag la ut flugan strax utanför bladen och vid tredje kastet drog det till och en härlig fajt efter några rusningar kunde jag håva en fin öring.
Jag tog en kopp kaffe och smörgås för att njuta av dagen innan jag fortsatte att utforska detta näckrosblad område. Efter några kast till hade jag kommit lite längre in bland bladen och återigen kom ett kraftigt hugg och upp i luften for en grann öring.
Nu hade Micke och hans kompis kommit också och Micke fick ganska snabbt ett hugg han med och även där blev det en fin öring. Sedan drog Tomas en röding till på djupet och denna var större.

Mitt på dagen paddlade jag till parkeringen och gick till bilen och la in öringarna i kylboxen så dom inte blir dåliga i värmen. Sedan på vägen ut på mot djupet igen såg jag Peter drillade en fisk och även han fick en fin öring. Extra roligt eftersom det var hans första tur med flytringsfiske.
Tomas ville inte vara sämre så han drog en öring med lite senare. Summering av dagen kan man säja att rödingen var lite trög idag men öringen var lite mer på hugget.
Men vi fick en härlig dag med spännande fiske med fiskevänner!  • Kommentarer(0)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post51

Flugfiske i Gimån!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2016-07-17 22:29:23
Gimån 2016-07-09 -- 2016-07-14

Äntligen kom dessa dagar som vi hade bokat för en tid sedan till dom kända fiskevattnen vid Gimån. Vilka vi är, Mikael & Linus Alvarsson, Tomas Elvstrand, Anton Zakrisson och jag (Göran Borin). Vi checkade in hos Albackens Jakt & Fiske camp och dom stugorna är perfekta för vårt ändamål med torkskåp och bastu.
Efter middag så åkte vi till en sjö som innehåller öring och en del inplanterad regnbåge för att prova lyckan med båt. Det var lite trögt med två små öringar som Anton & Micke fick men vi tappade några större.
Dag två, som inte var något förbokad fiskeplats men vi bestämde oss för att prova Kraftverksströmmen. En liten ström med några få höljor och med låg vattennivå blev lite svårfiskat. Vi fick några mindre öringar och harrar med den största på 35cm.
Dag tre & fyra, äntligen kom vi till Idsjöströmmen och Lars-Åke Olsson som arrenderar det fiskevattnet. Före fisket besökte vi hemma hos Lars-Åke och fick en väldigt intressant pratstund med honom.
Väldigt trevlig ström att fiska vid men som vi såg vid förra strömmen är vattennivån lite under normalt här också. Hjorthårspuppan fungerade bra men inga större ville hugga på den så jag bytte till en liknande men en större modell. Och vid skymningen gav den resultat, först en större har upp mot 50cm. Några kast senare högg det till rejält igen och en rusning på 40-50 meter fick jag stopp på den. Nu kändes det som en öring och efter en 15 minuters drillning fick jag den till håven. Och som jag trodde var det en välmatad öring på närmare 50cm.
Dag 4, kom jag inte upp till samma storlek på fiskarna som första dagen men ett antal 40+ blev det ändå.
Senare under natten fick Anton en fin harr på runt 50cm på samma ställe som jag hade lyckan kvällen innan.
Som sportfiskare måste man äta ibland och marinerade grillad stekfläsk smakade väldigt gott med potatissallad.
Micke ville inte vara sämst och drog upp en stor Id...
Dag fem, hade vi bokat in Stavre strömmarna och hoppas få grov öring. Jag fick en fin harr på 45cm nästan direkt och återutsatte den direkt och tänkte det här blir nog en spännande fiskedag. Men jag skulle ha fel (utom för Micke) och återigen är det låga vattenståndet och eftermiddags åskvädret som gjorde det trögfiskat. En tvåkilosgädda var väl inte det jag hade räknat med att få denna kväll.

På småtimmarna lossnade det för Micke och han fick två öringar runt kilot.
Det blev en fin slutpunkt för vår flugfiskeäventyr sommaren 2016!
Med goa flugfiskevänner har denna vecka blivit väl värd att minnas.


  • Kommentarer(0)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post50

Flugfiske i Grycksbo!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2016-05-29 11:23:26
2016-05-21 / Grycksbo

Vi provade en hyrsjö i Dalarna och närmare bestämt Grycksbo och tjärnen heter Svarttjärn. Och det är Grycksbo Fiskeklubb som förvaltar fiskevattnen här och dom har en hem sida som du hittar här: Grycksbo Fiskeklubb >>
Flera av os åkte upp redan torsdag/fredag för vi hade hyrt tjärnen i två dagar och bästa fisket var första dagen med några stycken runt 2-3 kilo. Nästan alla fick fisk första dagen men vädret var växlande med ganska mycket regn på kvällen.
Själv åkte jag upp på fredagskvällen och fiskade bara på lördagen och fisket var trögare då men jag lyckades få en i alla fall på runt kilot. Sedan tappade jag ett antal och det visade sig att kroken på flugan hade rätat ut sig så det var orsaken att dom lossade lätt...
Summering:
Liten trevlig hyrsjö med bra vindskydd för övernattning och grillning. Vägsidan var bra utrymme för oss flugfiskare men andra sidan hade skog ända ner till tjärnen.
Dom i släppta regnbågarna var i förhållandevis små, 5-7 hekto men några var t.o.m. mindre. Vilket gjorde oss lite besvikna för vi hade beställt och blivit lovade kilos fiskar. Men klubbens svar att dom ville ge oss fler fiskar till samma totalvikt vilket inte var det vi var ute efter.

Jag fick också beskåda en trollslända som kryp ur sitt gamla skall och kom ut som en färdigutvecklad trollslända. Det hela tog några timmar!
Annars en trevlig fiskedag med fiske-vänner och tack till Micke Alvarsson som ordnade allt!

  • Kommentarer(0)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post49

Flugfiske i Lobergstjärn efter grov Röding!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2016-05-05 22:11:06
En strålande sol och inte alltför mycket vindar åkte vi upp till Kilsbergens Sportfiske område och Lobergstjärn som ligger i Karlsdal.
Väl framme var det näst intill spegelblankt på tjärnen och temperaturen hade nu nått upp till 8 grader.Fram med utrustningen, flytringar, flugspö + flugor, vadarbyxor och kaffe sedan var det bara att ge sig ut på tjärnen för att se vad dagen kunde ge oss för spännande fiske.
På vägen ut från viken fiskade vi av var sin sida och tur nog så var min sida bättre i början. Fick en fin öring på dryga kilot som kämpade starkt.
Några av oss paddlade iväg mot tjärnens djupare del och där var mindre Röding på lekhumör. Dom högg villigt under en tid men ville inte följa med upp utan klev av strax före.
Micke placerade sig utanför bäverhyddan som han haft fint fiske tidigare. Efter han fått en mindre gädda som fick simma vidare. Strax efter följde en rejäl fin Röding flugan ända fram till flytringen men högg inte riktigt bra och Micke vaknade till riktigt bra nu. Efter några till försök med efterföljande stora Rödingar var det en som högg riktigt bra och efter en lite längre kamp fick han upp en fin firre på dryga 3 kilo.

Nu åkte Micke och jag till land för att fika och en kortare vila passade Anton på att kroka en riktigt fin Röding också! Likadant här så högg den alldeles intill flytringen och den här var lite större än Micke och vägde 3,36kg.
Sedan kom också Jimmy och Figge igång och fick några Rödingar och Öringar.

Men sedan när vi paddlade mot viken där vi hade bilarna för lite korvgrillning blev det fart på fisket riktigt bra igen. Först tappade Figge en riktigt fin firre och sedan råkade jag också ut för samma sak. Men lite senare får jag på ett rejält hugg och åter är det mer tungt än sprattel i andra änden av linan. Efter en lite längre drillning får jag upp en fin Röding på 1,97kg och nytt pers på Röding med flugspö.
Strax efter får Anton en till fin Röding också på knappa två kilo.
Sedan är det min tur att få ett hugg och denna gång är det en väldigt blank och fin Öring, ser ut som en nystigen havsöring...
Ett gäng nöjda flugfiskare, från vänster, jag, Micke, Anton, Figge och bakom kameran är Jimmy. Alla har fått fisk och storleken är genomgående riktigt stor vilket att denna dag blivit riktigt trevligt sportfiskeäventyr!
Här är Jimmys tre fina fiskar med den största av Rödingarna som vägde 1,75kg.
Mina tre fiskar för dagen, Röding 1,97kg, Öring 1,24kg, Öring 0,87kg.
Tack för en riktigt spännande sportfiskedag med dom bästa fiske vännerna!

För att se alla bilder från vårt fiskeäventyr klicka här >>

Borins Sportfiske
Göran Borin

  • Kommentarer(0)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post48

Flugfiske efter Havsöring i Bråviken!

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2016-03-27 21:49:20
Flugfiske begäret efter årets vinter var påtaglig och när Micke & Anton hörde av sig om att prova flytringsfiske vid Bråviken i Norrköping gick det inte att säja nej.
Väl framme gick vi ned vid badplatsen och med pålandsvinden kände förutsättningarna på vår sida. När vi kom ut en bit så kände vi att vågorna var rejäla men det skall nog bra ändå.
När vi hade fiskat av strandremsan inåt mot Norrköping en bit och med endast en känning av fisk som Micke hade. Bestämde vi oss att ta en välbehövd kaffepaus på land eftersom det guppade för mycket ute på havet.
Med en värmande kopp kaffe och några smörgåsar gav vi oss ut igen. Nu hade kuling vinden ökat i styrka och en stark och jämn vind gjorde det svårare att bemästra flytringarna. Vi fiskade av strandremsan ut mot havet men efter en stund gav vi upp när vinden och vågorna gjorde det svårt att fortsätta flugfisket!
Vi fick i alla fall rejält med luft denna dag men ingen fisk. Men som alltid har vi haft en trevlig fiskedag med vänner!

Se fler bilder och filmer från vårt fiskeäventyr!
Länk>>


  • Kommentarer(0)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post47

Rödingspimpel i Lobergstjärn

SportfiskeSkapad av Göran Borin 2016-02-14 23:24:54

Årets första fiskedag kom med en fin vintermorgon, -10 och sol borgar för en härlig dag på Lobergstjärn.

Micke & Jimmy anlände precis efter mig till parkeringen längst bort och vi kände oss förhoppningsfull med dagen. Men istjockleken närmast land var inte den bästa. Så vi fick smyga oss ut första metern på en kälke som fanns där.

Väl ute på Lobergstjärn gick vi raskt ut till den djupare delen som var bra sist Micke & Jimmy var här.

Jag satte upp ett ekolodet bredvid pimpelhålet för att se hur fisken beter sig, om den är fram och luktar på betet och vänder eller huggvillig direkt!

Mycket riktigt finns det fisk i tjärnen och mycket fisk dessutom. Men dom flesta är bara fram och tittar på mitt bete!!! En del kommer uppifrån och dyker ner och en del kommer nedifrån och stiger upp till mitt bete men är inte riktigt intresserade.

Men efter en stund är det en som följer efter när jag vevar upp betet och när jag stannar hugger den men efter en liten stund gör den en tvär rusning och kliver av. Men ganska snart kommer det en till och den sitter ordentligt och några minuter till får jag nummer två. Båda kämpar bra och väger runt 7-8 hg och är fina matfiskar.

Sedan blir det lugnt och vi flyttar oss närmare land på andra sidan och Micke får en där. Medans Jimmy flyttar utåt och han hamnar då rätt för dagen och får tre ganska snabbt. Och en som som drar iväg åt sidan och drar av linan!!!

Micke får en till senare på eftermiddagen men för min del var det endast förmiddagen som det blev några fångster.

En härlig dag på tjärnen har vi fått med nästan ingen vind och en sol som värmde och spännande fiske fast det var lite tjuriga idag!

Tack Micke och Jimmy!

  • Kommentarer(0)//borins-fiskeblogg.borin.eu/#post46
Nästa »